Schoorl en omgeving


De villa’s van Park Duynvallei liggen tussen het pittoreske Schoorl en het strand: een prachtige locatie door de nabijheid van de zee en het unieke Nationaal Park ‘de Schoorlse Duinen’, een uitgestrekt en zeldzaam ongerept stuk natuur, volgens Stichting Natuur en Milieu ‘het mooiste natuurgebied van Nederland’. Ook de karakteristieke landelijkheid van het Noord-Hollandse polderlandschap is de moeite waard om te onderzoeken en te beleven. Bovendien zijn er in de omgeving veel activiteiten voor kinderen en is er alle gelegenheid om te genieten van kunst en cultuur, te winkelen of een terrasje te pikken.

Bergen, Groet en Schoorl

Groet is een gezellig dorpje tussen de Noordzee en Schoorl. Hier bevinden zich aantrekkelijke restaurants, zoals Restaurant De Bokkesprong, een restaurant in een authentieke stolpboerderij met geschiedenis die teruggaat naar 1905. Prettig dichtbij bevinden zich in Groet o.a. een warme bakker, slager en een supermarkt.
 

Schoorl Midden in het dorp van Schoorl ligt het unieke klimduin van maar liefst 54 meter hoog! Aan de voet van het klimduin zijn leuke winkels en restaurants te vinden. Kunstliefhebbers komen ook zeker aan hun trekken met leuke galerieën en kunstworkshops en ook voor kinderen is er genoeg te doen, waaronder veel speciale activiteiten van de boswachterij.
 

Bergen In het dorp Bergen zijn kunst, cultuur en cultuurhistorie de elementen die de sfeer bepalen. In Bergen kunt u onder meer terecht voor musea en galerieën, een kunstenaarscentrum, leuke boetiekjes, en zelfs een kunstskibaan. Voorts zijn er de jaarlijks terugkerende evenementen als de Kunst 10-daagse, Holland Music Sessions, Lichtjesavond, de zomerse Kunstmarkt en diverse braderieën.

 

 

 

De Schoorlse Duinen en het strand

De Schoorlse Duinen rijzen meer dan 50 meter boven het omringende Noord-Hollandse landschap uit. Daarmee vindt u hier de hoogste duintoppen van Nederland. Het gebied De Schoorlse Duinen is bij uitstek een plek waar de liefhebber van rust en natuur zich thuis voelt. Het Nationaal Park De Schoorlse Duinen is het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de Nederlandse kust. Mooie wandelroutes en fietspaden die slingeren tussen duinen en polderlandschap en een autovrije strandopgang (Schoorl aan Zee).

Wijdere omgeving

Alkmaar is een gezellige stad met pittoreske grachten en bijzondere winkeltjes. Tip: het Fnidsen is het oude winkelgedeelte met de leukste boetiekjes. En ga ook eens langs bij het Kaas- of Biermuseum. Bij onze receptie kunt u nog meer leuke tips voor de omgeving vinden..! Verder zijn aantrekkelijke steden als Haarlem en Amsterdam met talloze toeristische en recreatieve voorzieningen ook binnen korte afstand bereikbaar.

Laatste nieuws

nieuwe afvalcontainers

02-12-2019 - Bij de verlenging van ons contract met het afvalverwerkingsbedrijf heeft de VvE in samenspraak met de eigenaren, de Verhuurder en de Beheerder gekozen voor gescheiden afvalverwerking met het plaatsen van containers voor papier, glas en plastic /blik naast de ondergrondse restafval container. Daarmee is de wens m.b.t. milieuvriendelijke afvalverwerking van veel eigenaren en gasten vervuld.
Mooie luchten aan het eind van de zomer 2019

Mooie luchten aan het eind van de zomer 2019

22-09-2019 - Nog even een weekje Duynvallei meegemaakt. Heerlijk rustig was het op het strand, windstil en prachtige luchten. 

Park Duynvallei op 10 min. lopen van strand en zee

Route voor Park Duynvallei Plan route via Google Maps