Nieuws & acties


Acties en nieuws over Park Duynvallei en de omgeving van Schoorl, Bergen, Groet en het Noord-Hollands duingebied.

nieuwe afvalcontainers

02 december 2019Bij de verlenging van ons contract met het afvalverwerkingsbedrijf heeft de VvE in samenspraak met de eigenaren, de Verhuurder en de Beheerder gekozen voor gescheiden afvalverwerking met het plaatsen van containers voor papier, glas en plastic /blik naast de ondergrondse restafval container. Daarmee is de wens m.b.t. milieuvriendelijke afvalverwerking van veel eigenaren en gasten vervuld.
Mooie luchten aan het eind van de zomer 2019

Mooie luchten aan het eind van de zomer 2019

22 september 2019Nog even een weekje Duynvallei meegemaakt. Heerlijk rustig was het op het strand, windstil en prachtige luchten.
Wandelen in de Duinen Kerst 2018

Wandelen in de Duinen Kerst 2018

26 december 2018Geen Witte Kerst dit keer, maar heerlijk gewandeld in de duinen in de buurt van Hargen aan Zee.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

01 december 2018In verband met de AVG is onze website aangepast. Lees meer
Super mooie nazomer oktober 2018

Super mooie nazomer oktober 2018

15 oktober 2018Afgelopen week in Duynvallei geweest en genoten van een mooie nazomer. Een aangename zomerse temperatuur met een warm briesje uit het zuiden. In de bossen weer volop paddestoelen te bewonderen.

Villa's te huur

03 juli 2018De weersvoorspelling is gunstig. Heerlijk strandweer! Gelukkig zijn op Park Duynvallei in de week van 8 juli nog 6-persoons villa's beschikbaar. Bel Dutchen (+31 23 741 00 61) voor een last minute boeking.
Vogelmeer

Vogelmeer

16 april 2018Half april 2018 ligt het Vogelmeer er rustig bij. Vanaf Park Duynvallei is het 15 minuten fietsen om bij het meer te komen. In een half uur loop je om het meer heen en er zijn verschillende plekken waar je even kunt zitten om van de stilte, de vogels en de zon te genieten.
Boswachtersblog Yvonne van der Meer

Boswachtersblog Yvonne van der Meer

28 februari 2018De natuur ontwaakt, het broedseizoen begint Het is koud en we praten over schaatsen. Maar, als je goed kijkt en luistert merk je het al: Het broedseizoen staat op losbarsten! De dagen lengen en zon krijgt meer kracht. De bomen zitten in knop en vogels oefenen al volop hun lied. Het wordt lente! In het broedseizoen zijn er veel nesten en opgroeiende jonge dieren in de natuur. De natuur is daardoor extra kwetsbaar en gevoelig voor verstoring. In de Schoorlse Duinen geldt daarom een aanlijnplicht voor honden van 1 maart tot 1 september. De boswachters van Staatsbosbeheer letten extra op de naleving. Het broedseizoen is tenslotte begonnen. Lees meer
1ste weekend in september

1ste weekend in september

03 september 2017Wat een prachtig weekend in september 2017 na zoveel regen in de laatste week van augustus , nu een zonovergoten Camperduin. Heerlijk fietsen, wandelen en zelfs zwemmen in de Noordzee; super.
De Kerf

De Kerf

17 juni 2017De Kerf is een fraaie onderbreking van de duinen van Schoorl. Bij zeer hoog water kan de zee achter de eerste duinrand komen en op zo'n manier het duinlandschap beïnvloeden. Lees meer
Boswachtersblog Schoorlse duinen

Boswachtersblog Schoorlse duinen

30 november 2016Het plan om het duinsysteem te herstellen in de Schoorlse Duinen maakt veel los bij de mensen. Het weghalen van mooi bos om de natuurlijke dynamiek lokaal terug te brengen is voor veel mensen een onbegrijpelijke, maar toch noodzakelijke manier om de unieke natuur in de Schoorlse Duinen duurzaam te herstellen. Boswachter Laurens Bonekamp legt uit: Lees meer
toegang strandopgang Camperduin voor Pasen 2017 opgeknapt

toegang strandopgang Camperduin voor Pasen 2017 opgeknapt

01 juni 2016Bijgaand een bericht van de gemeente Bergen

Wandelen rond het Eerste Water in het Zwanenwater

23 maart 2016Vlak bij, net onder Callantsoog, vindt u de ingang van het prachtige natuurgebied Het Zwanenwater, dat beschermd wordt door Natuurmonumenten. Bij de ingang zijn informatiefolders. Voor niet leden van Natuurmonumenten is de toegangsprijs 2 euro per persoon voor een hele dag natuurplezier. Soms, en dat was nu het geval, staat het water zo hoog dat je laarzen aan moet trekken om droge voeten te houden. Dus check even op de website of dat nog steeds het geval is. https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/zwanenwater.
Bericht van de boswachter

Bericht van de boswachter

08 maart 2016Het voorjaar doet rustig zijn intrede, de dagen worden zichtbaar langer en de natuur begint weer te ontluiken. Boswachter Laurens Bonekamp doet verslag: Lees meer
Paddenstoelentocht

Paddenstoelentocht

29 september 2015In de bossen van de Schoorlse duinen is dit jaar een een paddenstoelentocht uitgezet. Een grote variëteit aan paddestoelen is te bewonderen, zo ook de vliegenzwam. Veel meer informatie kun je krijgen bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Vanuit ons park Duynvallei is het centrum goed te bereiken per fiets. De auto pakken kan natuurlijk ook. Met de kaart erbij kun je gemakkelijk van de aangegeven route afwijken. Je kunt dan wandelingen maken van 30 minuten tot vele uren.

Open Monumentendag 12 en 13 september 2015

09 september 2015In het weekend van 11 september 2015 wordt in de buurt van ons Park Duynvallei de Open Monumentendag 2015 georganiseerd. Het thema is Kunst en Ambacht. Het type monumenten past precies bij wat u interessant vindt. Door last minute dit weekend een van onze villa's te boeken heeft u alle tijd deel te nemen aan de Monumentendag en kunt u in alle rust nagenieten in de ruime gezellige villa's.
Staatsbosbeheer past mountainbike-route aan

Staatsbosbeheer past mountainbike-route aan

21 april 2015De gesprekken met de verschillende belangengroepen en de inloopavond over de mountainbike-route Schoorlse Duinen hebben Staatsbosbeheer doen besluiten de route op enkele punten aan te passen. Toezichthouders gaan strenger letten op het juiste gebruik van de verschillende paden. Lees meer
Paasweekend 2015

Paasweekend 2015

04 april 2015Het is Paaszaterdag en een beetje koud voor de tijd van het jaar. Gisteravond aangekomen in een comfortabele villa. Vanochtend in Schoorl boodschappen gedaan. Het wordt gourmetten zondag. De kinderen komen, dus vandaar. Lees meer
Zelfs in oktober: heerlijk

Zelfs in oktober: heerlijk "nazomeren"

25 oktober 2014Boek nu een villa op ons Park Duynvallei. Een ideale tijd om van alle rust te genieten, als u niet gebonden bent aan de schoolvakanties. Vraag onder verwijzing naar onze website naar de mogelijkheden bij Dutchen.
Zeehonden op het strand

Zeehonden op het strand

25 oktober 2014Op deze prachtige fietsdag even kijken vanaf de dijk naar de zeehonden, die genieten van het zonnetje en het nieuwe strand.
Strand Camperduin op 28 september 2014

Strand Camperduin op 28 september 2014

28 september 2014Het gaat hard met het project Kust op Kracht
Mooie uitbreiding van ons strand verwacht

Mooie uitbreiding van ons strand verwacht

12 april 2014Sinds maart 2014 is Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier ten noorden van de strandopgang Camperduin begonnen met het opspuiten van zand voor de kust van de Hondsbossche Zeewering. De komende maanden wordt duidelijk hoe de uitbreiding van ons strand totstandkomt en hoe de dijk aan zeezijde langzamerhand verdwijnt. Zie voor meer informatie de website van Kust op Kracht.

 

 

Meer nieuws uit de regio van Duynvallei: